2020. november 24. keddEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Johannis szerint egyelőre nem mérlegelik a teljes lezárást

2020. október 22. 10:23, utolsó frissítés: 10:35

Az államvezetés szintjén nem tárgyalnak jelenleg arról, hogy a járványhelyzet miatt minden tevékenységet leállítsanak - szögezte le szerdai sajtóértekezletén Klaus Johannis.


Az államfő rámutatott, jelen pillanatban nincs szó egy esetleges újabb teljes lezárásról, keresik a megoldásokat a vírus terjedésének fékezésére úgy, hogy a fontos tevékenységek ne álljanak le. "Bármennyire is aggasztó a helyzet - én magam is nagyon aggódom -, meg kell találnunk a módját annak, hogy a világjárvány dacára ne álljunk le" - nyomatékosította.

Az elnök hozzátette, növelni kell az intenzív terápiás ágyak számát a koronavírusos betegeket kezelő kórházakban.

Romániának nincs kapacitása arra, hogy nagyon nagy számú koronavírus-tesztet végezzen el naponta - jelentette ki az államfő, hozzátéve: a tömeges tesztelést csak olyan személyek ajánlják, akik "ki akarnak tűnni".

'Ami azonban ajánlott - és Romániában ezért növekszik a tesztelések száma -, hogy minden fertőzésgyanús embert leteszteljünk. Amint mindenki tudja, járványügyi vizsgálatot végeznek, és minden személyt tesztelnek" - közölte Johannis.

Az államfő szerint méltányolandó, hogy Románia elérte, hogy egy nap alatt 37 ezer teszt eredményét dolgozzák fel. (agerpres)

Photo by SJ Objio on Unsplash

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS