2020. november 24. keddEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Frissítve! Kolozs megye: karantén vár Székre és Tordaszentlászlóra

2020. október 22. 14:41, utolsó frissítés: 14:54

Update: Kérdésünkre a prefektus megerősítette, hogy Szék és Tordaszentlászló esetében fogják bevezetni a karantént.


Fehér megye és Bukarest után Kolozs megye is átlépte a piros forgatókönyvre megszabott határértékét, miután az 1000 lakosra számolt fertőzöttségi ráta csütörtökön elérte a 3,05-öt. Mircea Abrudan prefektus a Digi24-nek arról beszélt ennek kapcsán, hogy a megyében ki fogják terjeszteni a korlátozó intézkedéseket azon további településekre, ahol szintén 3 felett van már ez az érték, így pl. Aranyosgyéres esetében is. Ugyanakkor két község esetében, ahol nagyon magas a fertőzöttségi érték, teljes karantén felállítását fogják javasolni. A településeket nem nevezte meg, de a korábbi adatok alapján valószínűsíthető, hogy Szék és Tordaszentlászló lehet érintett.

Ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy Bukarest után Kolozs megyében végzik el a legtöbb tesztet: ma 2700-at, tegnap 2900-at, így minél több teszt van, annál valósabb képet kapnak a helyzetről.

Abrudan azon a véleményen van, hogy a sok eset oka a "túlzott szocializáció": sok magánrendezvény van, illetve baráti és rokoni látogatások, amelyek gócpontokhoz vezetnek, mivel egy családon belül nagyon gyorsan megnő az esetek száma.

(digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS