2020. november 24. keddEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Székelyudvarhelyen 7,56-os a fertőzöttségi arány, közel 150 koronavírusos beteg van kórházban

2020. október 22. 20:59, utolsó frissítés: 2020. október 23. 12:19

A fertőzöttségi arány a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal mai közlése szerint Székelyudvarhelyen 7,56, ami jóval meghaladja a 3-as küszöbértéket.


A Városi Kórház ma reggeli tájékoztatása szerint jelenleg 143 koronavírussal fertőzött beteget kezelnek a kórház osztályain. Ebből 123-an (a kezelt betegek 83%-a) súlyos vagy középsúlyos állapotban vannak, tíz beteg intenzívterápiás ellátást igényel, 7-en csak lélegeztetőgépek segítségével jutnak elegendő oxigénhez, őket is a kórház intenzívterápia osztályán látják el.

Fontos megjegyezni, hogy míg tavasszal a kórházban kezelt betegek egyharmada volt udvarhelyszéki, addig jelenleg a betegek több mint kétharmada székelyudvarhelyi vagy udvarhelyszéki.

A Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint a tegnapi napon újabb 65, olyan székelyudvarhelyi lakhellyel rendelkező személy esetében lett pozitív a PCR teszt eredménye, akik otthoni elkülönítésbe kerültek. A fertőzöttségi arány a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal mai közlése szerint Székelyudvarhelyen 7,56. (udvarhely.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS