2020. november 29. vasárnapTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Vákár István lesz a következő négy évben is a Kolozs Megyei Tanács alelnöke

2020. október 23. 15:50, utolsó frissítés: 16:13

Az elkövetkező négy évben is Vákár István marad a Kolozs Megyei Tanács egyik alelnöke. A frissen megalakult képviselőtestület 26 szavazattal választotta meg az RMDSZ jelöltjét – tájékoztat közleményében az RMDSZ Kolozs megyei szervezete.


Az új ciklusban az RMDSZ megyei önkormányzati frakciója öttagú: Antal Géza, Balla Ferenc, Lőrinczi Zoltán, Rés Éva és Vákár István alkotják. Vákár István a legfőbb céljának a megye magyarlakta településeinek fejlesztését nevezte.„Fontos az itt élő emberek életminőségének a javítása. Az egészségügyi infrastruktúra fejlesztése és korszerűsítése, az épített örökség ápolása és megőrzése, továbbá a közszállítás bővítése, ezen belül a metropolisz-övezeten kívüli települések becsatolása Kolozsvár tömegközlekedési hálózatába, valamint a vidékfejlesztés szempontjából a falu- és agrárturizmus támogatása szerepel a felvállalt célkitűzéseink között" – nyilatkozta Vákár István megválasztását követően.

A Kolozs megyei közgyűlés 37 tagú: az RMDSZ öt tanácsosa mellett, a PNL 20 tanácsossal, a PSD és az USR–PLUS öt-öt tanácsossal van jelen, és két hely jutott a PMP-nek. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS