2020. november 24. keddEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megválasztották a Kovászna megyei önkormányzat alelnökeit, Grüman búcsúzik

2020. október 23. 19:43, utolsó frissítés: 19:44

A következő négy évben Henning László és Jakab István Barna töltik be Kovászna Megye Tanácsának alelnöki tisztségeit, a pénteki tanácsülésen továbbá megalakultak a szakbizottságok is - áll a hivatal által küldött közleményben.


Az RMDSZ frakció által nevesített alelnökjelölteket a testület egyöntetűen szavazta meg.

Henning László 1958-ban született, tanári pályafutását követően Kovászna megyei főtanfelügyelő-helyettesként dolgozott, ahol elsősorban gazdasági szakterületen tevékenykedett. A megyei önkormányzatnál 2008 óta tölti be az alelnöki tisztséget.

Jakab István Barna 1991-ben született, repülőmérnöki végzettséggel rendelkezik, a Brassó-Vidombáki Nemzetközi Repülőtér építésének egyik projektmenedzsere. Ezt megelőzően Hollandiában Európa legnagyobb légi irányítóközpontjánál, majd a Blue Air légitársaságnál dolgozott.

Az elmúlt négy évben Henning mellett Grüman Róbert töltötte be az alelnöki tisztséget.

A tanácsülésen megalakult a hat szakbizottság. A jogi bizottság elnöke Calinic Sabin, a gazdasági bizottság elnöke Ambrus József, a külügyi bizottság elnöke Grüman Róbert, a területrendezési és közigazgatási bizottság elnöke Dimény György, az oktatási bizottság elnöke Farkas Ferenc, az ifjúsági bizottság elnöke Kelemen Szilárd lett. (közlemény)

Nyitókép: Kelemen Lehel

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS