2020. november 24. keddEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Temesváron is felfüggesztik a színházak és előadótermek működését, bezárnak az iskolák

2020. október 23. 20:24, utolsó frissítés: 2020. október 24. 10:50

Temesváron is felfüggesztik a beltéri étel- és italkiszolgálást, a színházak és előadótermek működését - döntött a Temes megyei vészhelyzeti bizottság.


Temesváron és Temes megye számos más településén a fertőzöttségi arány meghaladta a 3 ezreléket: Temesváron 3,39 ezrelék, Nagyszentmiklóson 3,42 ezrelék, Buziásfürdőn 4,31 ezrelék, Fényen 5,70, Pészakon 7,31 ezrelék.

Ahol az esteszámok aránya meghaladta a 3 ezreléket, ott 14 napra felfüggesztik a sporttermek, játéktermek, piacok, vásárok tevékenységét.

Ugyanakkor érvényben marad a kötelező maszkviselésre vonatkozó intézkedés nyílt és zárt köztereken egyaránt. A maszkviselésre vonatkozó rendszabály minden 5 év fölötti személyre érvényes.


Online oktatásra térnek át hétfőtől a tanintézmények Temesváron és Temes megye további 13 településén, mivel a koronavírusos fertőzések utóbbi 14 nap alatt mért aránya meghaladta a 3 ezreléket.

Liliana Oneţ prefektus közölte: a döntést pénteken hozta meg rendkívüli ülésén a Temes megyei vészhelyzeti bizottság a tanfelügyelőség kérésére.

A piros forgatókönyv szerinti, tehát teljes egészében online oktatásra térnek át többek közt Temesváron, Buziásfürdőn, Nagyszentmiklóson, Újbesenyőn, Újszentesen, Fényen.(agerpres)

Nyitókép: Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Facebook oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS