2020. november 24. keddEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

FRISSÍTVE: most a PSD-s Ciolacut csípték el, amint egy népes asztaltársasággal maszk nélkül vacsorázott

2020. október 25. 12:59, utolsó frissítés: 14:56

A Digi24 hozta le azokat a fotókat, amelyen Marcel Ciolacu PSD elnök látható egy tíz fős asztaltársaság körében, egy Buzó megyei panzió éttermében. A gond az, hogy a jelenleg érvényben lévő, a koronavírus terjedését megelőző intézkedések szerint legtöbb hat személy ülhet egy asztalnál, a társaság természetesen nem hord maszkot, és a távolságtartásra sem figyel. A fényképeket szombat este rögzítették.A hírtelevízió értesülései szerint ismeretlen személyek jelentették az ügyet a rendőrségnél, akik a kiszállást követően már hűlt helyét találták a társaságnak, a hivatalos közlemény szerint csupán három személy tartózkodott a helyszínen, további három személy pedig egy elkülönített, zárt részen.

A rendőrség megállapította, a személyzet nem tartotta be az egyéni intézkedésekre vonatkozó szabályokat, továbbá ismételten figyelmeztették a turisztikai egység vezetőit, hogy milyen intézkedések vannak érvényben. A közleményben hozzáteszik, hogy a helyszínen készült fotókat figyelembe véve további vizsgálatot indítanak.

Frissítve: A Rendőr-felügyelőség hivatalos közleményt adott ki arról, hogy az asztaltársaság minden tagját pénzbírsággal büntették, összesen 21 ezer lej értékben. Felhívták ugyanakkor a figyelmet, hogy a Buzó megyei Sărata-Monteoru település a zöld zónába tartozik, ezért csak azért róttak ki büntetést, mert egy asztalnál túl sokan ültek.

Nem ez az első eset, hogy magasrangú politikusokat fényképeztek le olyan körülmények között, amikor súlyosan sértik az elrendelt intézkedéseket. Nagy port kavart májusban például a miniszterelnökről és más kormánytagokról készült fotó, amint egy kormányirodában maszkok nélkül alkoholos italokat fogyasztanak, illetve dohányoznak. (digi24, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS