2021. szeptember 27. hétfőAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Annyian plagizáltak a bukaresti rendőrakadémián, hogy a minisztérium megvonta az akkreditációjukat

2020. október 26. 09:32, utolsó frissítés: 09:32

A bukaresti Alexandru Ioan Cuza Rendőrségi Akadémián annyian plagizáltak, hogy a minisztérium úgy döntött, visszavonja az engedélyét a doktori képzésekre- írja a Pressone.


Monicia Anisie oktatásügyi miniszter eszerint pénteken írta alá az akadémia akkreditációjának visszavonását. Az akadémiának két doktori képzése volt, az egyik jogi, a másik nemzetbiztonsági. Az akkreditáció megvonását az Egyetemi Etikai és Menedzsment Tanács kezdeményezte, ez egy, a minisztérium alá tartozó konzultatív szervezet.

Az akadémián rengeteg plagizálós botrány volt az elmúlt időszakban, a minisztérium döntése azonban példátlan, ilyen okból még egyetlen intézménynek sem vonták meg az akkreditációját. Az akadémia ezt csak akkor kaphatja vissza, ha újraszervezi a doktori iskoláit.

A minisztériumnak tett javaslatában a CEMU azt írta, hogy az intézmény "súlyosan és többszörösen áthágta a minőségi és etikai professzionális standardokat".

A CEMU 2019-ben kezdett vizsgálódni, miután rengeteg cikk jelent meg a sajtóban arról, hogy az intézményben végzett emberek plagizáltak. Akkor Carmen Dan belügyminiszter kérte az intézményt, hogy 2007-ig vizsgálják meg a kiadott diplomákhoz kapcsolódó dolgozatokat. Később kiderült, hogy maga a rektor is plagizált. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS