2020. november 24. keddEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Arafat: a téli ünnepekkel adaptálódnunk kell a vírushoz

2020. október 26. 09:58, utolsó frissítés: 11:05

Raed Arafat szerint jövő nyárig, de minimum tavaszig nem nyugodhatunk meg a vírus miatt, és meg kell tanulnunk a vírussal együtt élni, és betartani azokat a szabályokat, amelyek szükségesek.


"Minden rajtunk múlik, és muszáj betartanunk a szabályokat amiatt, hogy ne váljon drámaivá a helyzet, amivel már nem tudnánk megküzdeni" - mondta az Antena3-nak Raed Arafat, a belügyminisztérium katasztrófavédelemért felelős államtitkára.

Szerinte ugyanakkor a parlamenti választások alkalmával be kellene tiltani az eredményváró és ünneplő bulikat, hogy ne történjen az, ami a helyhatósági választások után történt.

Arafat figyelmeztetett rá, hogy a téli ünnepeket is hozzá kell adaptálnunk majd a vírushelyzethez.

"Tudom, hogyan sokan úgy szeretnének majd ünnepelni, mintha nem is létezne a vírus, és nem lenne semmi probléma. Sajnos ez nem lehetséges, idén alkalmazkodnunk kell, és remélhetjük, hogy jövőre valóban visszatérhetünk a normális kerékvágásba" - mondta.

Arafat nem hiszi, hogy február vagy március előtt lenne oltás, amennyiben idén év végén tuják csak megkezdeni ezek terjesztését, mert ez globálisan nagy logisztikai kihívás lesz. (news.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS