2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Korodi Attila is letette az esküt Csíkszeredában

2020. október 26. 19:42, utolsó frissítés: 19:42

A helyhatósági választások után egy hónappal letette hivatali esküjét Korodi Attila, Csíkszereda új polgármestere, aki Ráduly Róbert Kálmánt váltotta a város élén.


Az önkormányzati képviselő-testület is letette hivatali esküjét. A beiktató gyűlést korelnökként Kálmán Dénes önkormányzati képviselő vezette, aki köszönetet mondott az elmúlt tizenhat év városvezetéséért Rádulynak és az önkormányzati testületnek, egyenként szólítva hívta ki eskütételre a választott tanács tagjait. A Romániai Demokrata Szövetség (RMDSZ) 15 képviselővel (Ambrus Lilla, Ábrahám Előd Lajos, András Hunor Jenő, Bardócz László, Bíró Albin, Bors Béla, Füleki Zoltán, Kálmán Dénes, Kirmájer Enikő, Orbán Zsolt, Sógor Enikő, Szikszai Tamás, Szőke Domokos, Tófalvi Éva, Trandafir Orbán Tímea), az Erdélyi Magyar Szövetség 3 képviselővel (Soós Szabó Klára, Szikszai László, Tőke Ervin), míg a Nemzeti Liberális Párt (PNL) egy képviselővel (Țepeluș Marius) lesz jelen a helyi önkormányzatban.

Ezt követően Korodi Attila új polgármester tette le az esküt, és Ráduly Róbert szimbolikusan átadta a város kulcsát Korodinak azt kívánva, találja meg az összhangot az újonnan alakult testülettel a felelős döntések meghozatalában. Korodi székfoglaló beszédében rávilágított arra, hogy „felelősséggel, izgalommal és munkavállalással” tölti el minden ilyen mozzanat. „Aki ismer, tudja rólam, hogy csapatember vagyok. Egy ember nem tudja kellőképpen körüljárni és belátni a közösség érdekeit. Közös erővel, ezzel a testülettel tudjuk előre lendíteni a várost” –hangsúlyozta, hozzátéve, hogy nehéz idők következnek a város életében mind egészségügyi, mind gazdasági szempontból.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is felszólalt, és partnerségéről biztosította az újonnan beiktatott polgármestert, kiemelve, hogy ebben a városban lehet maradandót alkotni a fiataloknak, középkorúaknak és időseknek egyaránt. Korodi Attila polgármesterként első hivatalos sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, számára a legnagyobb kihívás a következő tíz év lesz.

„A legjobb döntéseket szeretnénk hozni a testülettel és a városlakókkal közösen. Több meglátás tud segíteni abban, hogy a város érdekeit tudjuk szolgálni. Az útvonal, amelyen elindulunk, a mostani stabil alapokra támaszkodik, de természetesen meg szeretnénk felelni a következő évtized kihívásainak is” – nyilatkozta Korodi. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS