2022. november 29. keddTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egy hétre felfüggesztik a műtéteket a csíkszeredai sürgősségi kórházban

2020. október 27. 11:08, utolsó frissítés: 11:08

A koronavírusos esetek számának megnövekedése miatt egy hétre felfüggeszti a műtéteket a krónikus betegek esetében a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház. Az egészségügyi intézmény ugyanakkor felfüggeszti alkalmazottainak pihenőszabadságát és átszervezi több osztályát.


Az október 26-a és 30-a közötti időszakra műtétre beütemezett betegeket később értesítik a beavatkozás módosult időpontjáról.

A járóbeteg-ellátás továbbra is működik, de szűkített programmal.

Néhány 'alaposan indokolt esetet' leszámítva a kórház vezetősége november elsejétől felfüggeszti az alkalmazottak pihenőszabadságát. A szabadságon lévő alkalmazottak értesítést kaptak, hogy szükség esetén visszahívják őket.

A kórház egyes osztályait átszervezik, hogy több ágyat tudjanak biztosítani a COVID-19-ben szenvedő betegeknek és a lélegeztetőgépre szoruló pácienseknek.

Az első koronavírusos eset megjelenése óta 996 COVID-19-es beteget ápoltak a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházban, közülük 14-en meghaltak.

Hétfő reggel 82 koronavírussal fertőzött páciens volt az egészségügyi intézményben, további kilenc pedig fertőzés gyanújával volt orvosi megfigyelés alatt a kórházban. Két beteget intenzív osztályon ápoltak.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS