2020. november 24. keddEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Már 3107 tanintézményben zajlik kizárólag online oktatás

2020. október 27. 16:37, utolsó frissítés: 16:37

Országszerte 3107 tanintézetben zajlik kizárólag online az oktatás - tájékoztatott kedden a tanügy-minisztérium.


A megyei tanfelügyelőségek által kedd délig közölt adatok értelmében az ország 9580 tanintézményében a zöld forgatókönyv szerint, azaz személyes jelenléttel zajlik a tanítás, 4969-ben a sárga forgatókönyv szerinti, azaz hibrid oktatás zajlik, 3107 tanintézetben pedig a piros forgatókönyv alapján, kizárólag online folyik a tanítás.

A szaktárca megjegyzi, hogy 393 iskolában a tanulók és tanárok körében jegyzett koronavírusos megbetegedések indokolják a digitális tanrendet, 2714 tanintézetben pedig részben a településen regisztrált magas esetszám, részben pedig javítási munkálatok miatt tértek át az online oktatásra.

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására.

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS