2021. szeptember 22. szerdaMóric
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

„Nincs is munkakörük!” – a Bihar Megyei Tanács alkalmazottainak mintegy felétől meg akar válni Ilie Bolojan

2020. október 28. 08:57, utolsó frissítés: 09:11

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke kedden jelentette be, hogy létszámcsökkentést javasol, mivel az intézmény jelenlegi szervezeti diagramja túlságosan felülméretezett. Bolojan szerint az intézményben alkalmazott emberek közül soknak nem volt konkrét feladata, munkaköre. December 1-jéig a jelenleg foglalkoztatott 174 alkalmazottból csak 88 marad, és ha két jelölt van egy pozícióra, akkor versenyvizsgát tartanak.

Az ebihoranul.ro információi szerint
Ilie Bolojan nagyon határozottan támogatja az intézmény alapos átszervezését, amelynek eredményeként december 1-jétől a megyei tanács eddigi munkaközösségének mintegy felét elbocsátják, és csak 88 alkalmazottal fog működni az elkövetkezőkben a Bolojan által vezetett intézmény.

"A Megyei Tanácsnál két dolgot kell tennünk: egy irányváltást, egy új irányvonalat kell felvázolnunk, amely az intézmény tevékenységének átszervezését jelentené a Bihar megyei lakosok pénzének megtakarítása érdekében, illetve mindent meg kell tennünk, ami elősegíti a megye gazdasági fejlődését és a bihariak életszínvonalának javulását"- jelentette ki Ilie Bolojan.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS