2020. november 24. keddEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Vargha Fruzsina, 24 éves néptáncos-művészettörténész lett Sepsiszentgyörgy alpolgármestere

2020. október 28. 15:53, utolsó frissítés: 2020. november 01. 16:14

Két alpolgármestert választott első ülésén az új sepsiszentgyörgyi önkormányzat. Antal Árpád polgármester javaslatára második alpolgármesteri mandátumát kezdte el Tóth Birtan Csaba, a második alpolgármesteri tisztségre pedig sokak meglepetésére Antal Árpád a legfiatalabb tanácstagot, a 24 éves frissen végzett művészettörténészt, Vargha Fruzsinát nevesítette, akinek kinevezését egyöntetűen elfogadták a tanácstagok.


„Vargha Fruzsina alpolgármesteri kinevezésével erős üzenetet akartam megfogalmazni a fiatalok felé, hogy mindenkinek építjük ezt a várost de majdnem semmit nem ér a városépítő tevékenység, ha a fiatalok nem jönnek haza, nem maradnak itthon és nem kapcsolódnak be a város életébe”, mutatott rá Antal Árpád. A polgármester szerint a legfiatalabb tanácstag alpolgármesteri tisztséggel való megbízásával az szeretné üzenni a fiataloknak, hogy szóljanak bele a város életébe, dolgozzanak és alakítsák a jelent mert magukért teszik.

Vargha Fruzsina a kinevezését követő sajtótájékoztatón kifejtette: nincs sok tapasztalata a közigazgatásban, viszont elég motiváltnak érzi magát ahhoz, hogy az elvárásoknak megfeleljen. Rámutatott: három szenvedélye van, a képzőművészet és művészettörténet, amelyhez gyerekkora óta kötődik, a második a népzene, a néptánc és a hagyományok tisztelete. Harmadik szenvedélye, hogy megkönnyítse a körülötte élők sorsát, és bízik benne, hogy ezt városi elöljáróként meg is tudja majd valósítani azzal a csapattal együtt, akikkel dolgozik. Vargha Fruzsina elmondta, hogy egyik legfontosabb célkitűzése a fiataloknak, pályakezdőknek, az egyetemről hazaköltözőknek, külföldről hazatérőknek segít beazonosítani a városban lévő lehetőségeket. (közlemény/ hírszerk.)

Nyitókép: Vargha Fruzsina Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS