2020. november 24. keddEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Véradási kampányt indított a MIÉRT Magam adom! címmel

2020. október 28. 20:12, utolsó frissítés: 20:12

A járványidőszakban a véradók aránya közel 50 százalékkal csökkent Romániában, miközben azoknak a száma, akiknek vérre van szüksége, nem lett kevesebb. Éppen ezért Magam adom! címmel véradási kampányt indított a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT). Az ernyőszervezet a koronavírus-járványhelyzet okozta vérhiányra igyekszik választ adni, és Erdély-szerte a véradás fontosságára hívja fel a figyelmet.
„A jelenlegi egészségügyi helyzetben kiemelten fontos, hogy segítsük közösségünket és az egészségügyben dolgozók munkáját” – nyilatkozta Bogya Anna, a projekt koordinátora. A kampány célja egy hét alatt 150-180 potenciális véradó mozgósítása, ugyanakkor a szervezők tudatosítani szeretnék az emberekben: semmivel sem veszélyesebb elmenni vért adni, mint bevásárolni vagy a buszon utazni, de három életet menthetnek meg általa.„A MIÉRT számára fontos, hogy a felnövő generációk már fiatalon bekapcsolódjanak és szerepet vállaljanak közösségük életében. Ezúttal úgy, hogy alkalmi, idővel pedig akár rendszeres véradókká válnak” – tette hozzá Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke.

A kampány első állomása Zilah volt. A szilágysági megyeszékhelyen tartott véradáson részt vett Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke és Oltean Csongor is, illetve több helyi közéleti szereplő, politikus és civil széfárban tevékenykedő személyiség.A zilahi alkalmat a sepsiszentgyörgyi, brassói, székelyudvarhelyi, kolozsvári és csíkszeredai követi majd. A szervezők a későbbiekben bővíteni tervezik a helyszínek és időpontok sorát. A véradáskor kapott élelmiszerjegyeket a MIÉRT tagszervezetei jótékony célra gyűjtik: a projekt végeztével a Böjte Csaba által vezetett Szent Ferenc Alapítványnak ajánlják fel. A projektről és a területi eseményekről bővebb információkat a MIÉRT Facebook-oldalán olvashatnak az érdeklődők. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS