2020. november 29. vasárnapTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Már szinte 3500 tanintézetben folyik kizárólag online oktatás

2020. október 29. 17:35, utolsó frissítés: 17:35

Országszerte 3493 tanintézetben zajlik kizárólag online az oktatás - tájékoztatott csütörtökön a tanügy-minisztérium.


A megyei tanfelügyelőségek által csütörtök délig közölt adatok értelmében az ország 9207 tanintézményében a zöld forgatókönyv szerint, azaz személyes jelenléttel zajlik a tanítás, 4956-ban a sárga forgatókönyv szerinti, azaz hibrid oktatás zajlik, 3493 tanintézetben pedig a piros forgatókönyv alapján, kizárólag online folyik a tanítás.

A szaktárca megjegyzi, hogy 377 iskolában a tanulók és tanárok körében jegyzett koronavírusos megbetegedések indokolják a digitális tanrendet, 3116 tanintézetben pedig részben a településen regisztrált magas esetszám, részben pedig javítási munkálatok miatt tértek át az online oktatásra.

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására.

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS