2020. november 24. keddEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A sporttevékenységet végzők számára nem kötelező a maszk viselete Csíkszeredában

2020. október 29. 19:41, utolsó frissítés: 19:43

A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság határozatban rögzítette, hogy a sportolás bátorítása érdekében, indokolt helyzetekben nélkülözhető a védőmaszk viselése Csíkszeredában, ugyanakkor a temetők hosszabbított nyitvatartása mellett is döntöttek ma a Korodi Attila polgármester elnöklete alatt tartott, soron kívüli ülésen - derül ki a polgármesteri hivatal közleményéből.


A ma meghozott határozatban tehát két fontos rendelkezés mellett döntöttek:

1. Az egyik a sportolás közbeni maszkviselésre vonatkozik, összhangban az Országos Katasztrófavédelmi Bizottság 50-es számú határozatával. Az egyéni sportolás támogatása érdekében a jogszabály kimondja: eltekinthetnek a maszkviseléstől azon személyek, akik sporttevékenységet fejtenek ki, de csakis akkor, ha ez nem forgalmas helyszínen történik, és tartják a minimális 2 méteres távolságot a járókelőktől.

2. A közelgő halottak napi világítás kapcsán a bizottság arról határozott, hogy a város temetői október 31. és november 2. között minden nap 6.00–24.00 óra között tartanak nyitva. A hosszabbított program célja, hogy a világítani indulók minél nagyobb idősávban emlékezhessenek az elhunyt hozzátartozókra, barátokra.

A hivatal ugyanakkor felhívja a lakosság figyelmét, hogy a temetőkben tartsák be a maszkviselésre és a gyülekezésre vonatkozó, köztereken érvényes járványügyi szabályokat! (közlemény, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS