2021. április 22. csütörtökCsilla, Noémi
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Öt éve történt a Colectiv-tragédia

2020. október 30. 09:40, utolsó frissítés: 09:40

A Colectiv-tragédia ötödik évfordulóján, pénteken koszorúzással emlékezik meg a szerencsétlenség áldozatairól Klaus Johannis államfő.


Szintén pénteken hirdeti ki az államfő azt a törvényt, amely élethosszig tartó ingyenes orvosi ellátást biztosít a tűzvész sérültjeinek.

2015. október 30-án tűz ütött ki a bukaresti Colectiv-klubban, a Goodbye to Gravity együttes albumbemutató koncertjén. A tűzvész következtében 64 ember halt meg.

A bukaresti „Colectiv” szórakozóhelyen történt tűzeset 2015. október 30-án, pénteken éjjel tört ki a város 4. kerületében, és számos halálos áldozata, sebesültje volt. A Goodbye to Gravity metálzenekar ingyenes lemezbemutató koncertjén a pirotechnikai eszközök lángra lobbantották a klub zajszigetelésére használt poliuretán anyagot, majd a tűz átterjedt a helyiség egészére.

Később oknyomozó újságírók kiderítették , hogy a baleset sérültjeit egy felhígított fertőtlenítővel kezelték, és több haláleset is emiatt követezett be. A tűzvész utáni tüntetéshullámban lemondott Victor Ponta PSD-s miniszterelök, több politikus ellen is korrupcióellenes eljárás indult. (agerpres/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS