2020. november 24. keddEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kolozs megye: ezekkel a feltételekkel lehet világítani halottak napjára

2020. október 30. 18:04, utolsó frissítés: 18:28

A Kolozs megyei prefektúra bejelentette, hogy a járvány miatt milyen szabályok és előírások vannak érvényben mindenszentek ünnepén és halottak napjára, azaz a november 1-jei világításkor.


- Rögzítik, hogy a vallásos szertartásokon csak azzal a feltétellel vehetnek részt a hívők, ha minden személytől legkevesebb 2 méterre tartózkodnak, azaz ha biztosítva van számukra 4 négyzetméternyi terület.

- Azokban a helyiségekben, ahol szertartásokat, rendezvényeket szerveznek – templomok, kápolnák, imaházak stb – a rendezvény szervezőinek kötelességük a bejáratoknál kézfertőtlenítőt biztosítani, illetve a résztvevőknek használniuk kell azokat.

- A szabadtéri eseményeken – templomudvarokon vagy a temetőkertekben egyaránt – a szertartást vezető személyek kötelesek egymástól 1,5 méternyi távolságot tartani.

- Tilos 6 személynél nagyobb csoportokat kialakítani a temetőkertek, templomudvarok és egyéb helységek járdáin, terein, kivéve, ha egyetlen családhoz tartozó személyekről van szó.

- A temetők gondnokainak kötelességük megfigyelniük az érkező személyeket, és akiken felismerik a Covid-19 jellegzetes tüneteit (köhögés, láz, tüsszentés, orrfolyás) azokat nem szabad beengedjék.

- Tilos egyetlen sírnál vagy emlékhelynél 6 személynél nagyobb csoportokat alkotni, kivétel, ha egy családról van szó.

- Legkevesebb 2 méteres távolságot kell tartani az üzleti tevékenységet folytató helyeknél, legyen szó vallási kegytárgyakról vagy virágokról.

- A temetőkertek gondnokainak kötelességük korlátozni a temetőben lévő emberek számát, amennyiben olyan helyzet alakul ki, hogy nem lehet betartani az előírt intézkedéseket.

Illetve kötelező a maszkviselés.


(közlemény, hírszerk.)
Nyitókép: Goran Horvat képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS