2021. január 25. hétfőPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Digi24: országosan kötelezővé tett maszkviselés és éjszakai kijárási korlátozások is jöhetnek

2020. november 05. 14:27, utolsó frissítés: 15:28

Kormányzati forrásokra hivatkozva a Digi24 azt írja, hogy Raed Arafat államtitkár újabb szigorítások bevezetését fontolgatja. Az Országos Vészhelyzeti Bizottság még a ma esti kormányülés előtt összeül, hogy megtárgyalja azokat javaslatokat, amit a kormánynak tesznek. A hírtelevízió értésülései szerint a lakosság éjszakai mozgásának a korlátozásáról, tehát éjszakai kijárási tilalomról, illetve a védőmaszkok országos kötelezővé tételéről fognak tárgyalni.


Az Országos Vészhelyzeti Bizottság legutóbbi hétfői ülésén arról döntött, hogy kötelezővé teszi a kültéri maszkviselést minden olyan megyében, ahol a fertőzöttségi ráta meghaladja az 1,5 ezreléket. Állítólag ennek a javaslatnak a módosítására készülnek úgy, hogy az egész ország területére kiterjesztik a kötelező maszkviselést. A források szerint az éjszakai kijárási korlátozást csak a magas fertőzöttségi rátával rendelkező területeken vezetnék be egyelőre, de ugyanakkor az országos szintű bevezetéséről is tárgyalnak. Az Országos Vészhelyzeti Bizottság javaslatát a kormánynak jóvá kell hagynia.

Egyébként a csütörtöki járványügyi állás szerint az országban csak négy olyan megye van, ahol a fertőzöttségi ráta nem érte el az 1,5 ezreléket. Ezek Călărași, Olt, Tulcea és Vrancea megye. (digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS