2021. szeptember 21. keddMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Leállítja a kórháztragédia miatt a kampányt a PNL, a PSD és az USR

2020. november 15. 20:19, utolsó frissítés: 20:19

Leállítja két napra választási kampányát a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Piatra Neamţ-i tragédia áldozatai iránti tiszteletből - közölte vasárnap Ludovic Orban pártelnök.


"Szeretném bejelenteni, hogy úgy döntöttünk, hogy elhalasztjuk hétfőre tervezett rendezvényünket (...) és két napra leállítjuk kampányunkat azok iránti tiszteletből, akik életüket vesztették, vagy a tűzvész miatt szenvedtek" - mondta Orban.

A PNL hétfőn tervezte bemutatni a "Fejlesztjük Romániát" című kormányprogramját.

Vasárnap délelőtt a Szociáldemokrata Párt (PSD) is bejelentette, hogy időlegesen felfüggeszti kampányát, majd a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) is közölte, hogy hasonlóképpen döntött.

Victor Ponta ezzel szemben úgy véli: "nem segít az embereken" a kampány szüneteltetése, és rámutat: egy "hadseregnyi orvos" a televíziók stúdióiban kampányol, ahelyett, hogy betegeket gyógyítana. A Pro Románia elnöke Facebook-bejegyzésében úgy fogalmaz: "nem is számított arra", hogy Klaus Johannis államfő a miniszterelnök lemondását kéri, mint öt évvel ezelőtt, a Colectiv-tűzvész esetében tette, holott az egy privát klub volt, nem egy közkórház.

Tíz ember meghalt szombat este, amikor tűz ütött ki a Piatra Neamţ-i megyei kórház intenzív osztályán. További hét ember súlyosan megsebesült, köztük az ügyeletes orvos, aki testének mintegy 40%-án súlyos égési sérüléseket szenvedett.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS