2021. február 25. csütörtökGéza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Éjjel kettőig tartott az első vizsgálati nap a Piatra Neamţ-i kórházban

2020. november 16. 10:02, utolsó frissítés: 11:44

A Piatra Neamţ-i Megyei Sürgősségi Kórház intenzív osztályán keletkezett tűz esetében nyomozó ügyészek vasárnap délután hat órától éjjel kettőig folytattak kivizsgálást, kutatást a kórházban, és több fontos dokumentumot vettek át az intézmény vezetőségétől. A nyomozás elindítását már szombaton este elrendelték, miután a tűzvész következtében tíz beteg életét vesztette, és az egészségügyi személyzet négy tagja különböző fokozatú égési sérüléseket szenvedett a katasztrófa során.


A Piatra Neamţ-i kórház által kiadott közlemény szerint az egészségügyi intézmény vezetői együttműködnek az összes illetékes intézménnyel, és teljes támogatásukat felajánlják annak érdekében, hogy a nyomozók a lehető leghamarabb és pontosan megállapítsák, hogyan történt a tragédia az intenzív osztályon.

A legfőbb ügyészség vasárnapi sajtóközleményében kijelentette, hogy a kigyulladt kórterem minden berendezési tárgyát és orvosi felszerelését megvizsgálják annak érdekében, hogy pontosan megállapítsák a tűz keletkezésének az okát. A vasárnap este kiadott közleményben a legfőbb ügyészség beszámolt az ügy kapcsán indított vizsgálat jelenlegi állásáról: elrendelték a tűz halálos áldozatainak a boncolását, és eddig négy halott boncolását végezték el; megállapították, kiket kell kihallgatni az ügyben, és el is kezdték a kihallgatásokat. Korábban azt mondták, hogy egy infúziós pumpa gyulladt ki.

Több napon keresztül is eltarthat, amíg minden információt összegyűjtenek, kihallgatják az illetéseket, és lefoglalják azokat a dokumentumokat, amelyek tisztázhatnak olyan kérdéseket, mint például azt, hogy volt-e engedély vagy sem a közegészségügyi igazgatóság részéről arra vonatkozóan, hogy átköltöztessék egyik emeletről a másikra az intenzív terápiás részleget. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS