2022. január 21. péntekÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nelu Tătaru beszámolt a Belgiumba szállított orvos egészségi állapotáról

2020. november 16. 13:59, utolsó frissítés: 13:59

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter szerint a Belgiumba szállított orvos egészségi állapota stabil, a kezeléséről naponta fogják értesíteni őt.


Tegnap 12 óra körül érkezett a belgiumi katonai kórházba Cătălin Denciu, a súlyos égési sérüléseket szerzett orvos, akinek a Piatra Neamț-i kórház intenzív osztályán végzett mentőakciójáról itt írtunk részletesen. A másod és harmadfokú égési sebekkel kezelendő orvoson elvégezték a protokoll szerinti fizikai vizsgálatot, felmérték állapotát, egy dialízis-eljárást hajtottak végre, és égési sérüléseket kezeltek. A beteg állapota jelenleg stabil. A következő három nap kritikus lesz, ekkor dől el, hogy milyen műtéti beavatkozásokra lesz szükség, hogy a szepszis megakadályozzák, ugyanis az elhalt szöveteket teljes egészében el kell távolítani- mondta el Tătaru az Egészségügyi Minisztériumban tartott rendkívüli ülés után.

"Minden nap várjuk az információkat, tartjuk a kapcsolatot, délután hat órakor lesznek új adataink, amelyeket akkor közöl velünk a kórház" - tette hozzá.

Az égési sérülésekkel kórházba szállított betegek kezelésében egyébként alapvető szerepet játszik az első 48 órában végzett korrekt ellátás. A hibás, elmulasztott beavatkozások súlyos szervkárosodásokhoz vezethetnek, amelyek következménye hosszabb ápolási idő, maradandó rokkantsághoz vezető károsodás, legrosszabb esetben a sérült halála. Az égés számtalan következményének kiindulópontja és fenntartója a bőrhiány, a beteg gyógyulása csak a bőr folytonosságának helyreállítása után következhet be. A végleges kimenetel szempontjából meghatározó az égés lokális kezelése, a műtéti beavatkozások stratégiai ütemezése, az égett sérült komplex rehabilitációja.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS