2021. február 25. csütörtökGéza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Piatra Neamţ díszpolgárává avatják Cătălin Denciu orvost

2020. november 16. 18:11, utolsó frissítés: 18:20

A város díszpolgára címet adományozza a Piatra Neamţ-i tanács Cătălin Denciu orvosnak, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett szombaton, miközben megpróbálta kimenteni a betegeket a megyei kórház intenzív osztályán kiütött tűzből.


Az Andrei Carabelea polgármester kezdeményezte határozattervezetet egyöntetűen megszavazta a városi képviselőtestület.

Az ülésen a tanácsosok jóváhagyták továbbá, hogy a tűzben elhunyt négy áldozat családja egyenként 10 ezer lejes támogatásban részesüljön. A többi elhunytnak nem Piatra-Neamţra szólt a lakhelye, így esetükben a testület nem hagyhatott jóvá pénzügyi támogatást.

A szociáldemokrata tanácsosok javasolták továbbá, hogy a tűzesetben megsérült másik két egészségügyi dolgozó is kapjon támogatást, a módosító javaslatot azonban megfelelő indoklás hiányában elvetették, és a következő tanácsülésen újratárgyalják.

Cătălin Denciu orvos súlyos égési sérüléseket szenvedett, miközben megpróbálta kimenteni a betegeket a Piatra Neamţ-i megyei kórház intenzív osztályán szombat este kiütött tűzből. Az orvost egy belgiumi kórházba szállították.

A tűzben még egy orvos és két asszisztens is enyhébb sérüléseket szenvedett, az osztályon kezelt tíz beteg pedig életét vesztette.

Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálódik az ügyben.

A kórház menedzsere, Lucian Micu hétfő este bejelentette lemondását. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS