2021. november 30. keddIjon, András, Andor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Pozitív lett a megégett orvos koronavírus-tesztje, a beteg súlyos állapotban van

2020. november 17. 09:18, utolsó frissítés: 09:18

Cătălin Denciut súlyos állapotban szállították a belgiumi Asztrid királyné katonai kórházba, ahol vasárnap és hétfőn felmérték állapotát. Mielőtt azonban útnak indították volna a beteget, a bukaresti Floreasca kórházban koronavírus-tesztelés alá vetették, és tegnap este lett meg a PCR eredménye: Denciu orvos koronavírusos fertőzött.


A hír meglepő, mivel az egészségügyi hatóságok szerint a Piatra Neamț-i orvos áprilisban már átesett a fertőzésen, és egyike volt a rendszeres plazma-donoroknak, tehát ez esetben egy újrafertőzésről van szó.

A belgiumi egészségügyi szakemberek szerint, akik fölvették a kapcsolatot a páciens feleségével is, Denciu doktor súlyos állapotban van, bőrfelületének 75 százalékát borítják égési sérülések, és a mai nap, november 17-én fogják elvégezni azt a mélyszöveti szkennelést, amely segítségével megállapítható, hogy hol milyen mélységűek ezek a sebek.

Alina Denciu, az orvos felesége, a sajtónak elmondta, hogy férje fölhívta őt a tűz kitörésekor, és értesítette arról, hogy bemegy a kórterembe, megpróbálja kimenteni pácienseit. A házaspárnak két, egy 8 és egy 14 éves gyereke van, akiket édesanyjuk bevallása szerint sokkolt a tragédia híre.

A belga katonai kórház a családot is napirenden tartja a fejleményekkel. (ziare.com/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS