2020. november 28. szombatStefánia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nagyszebenben 13 ezrelék fölé nőtt a fertőzöttségi arány, Székelyudvarhelyen viszont kicsit javult a helyzet

2020. november 17. 18:59, utolsó frissítés: 18:59

Nagyszebenben 13,63 ezrelékre emelkedett az utóbbi 14 napon regisztrált koronavírusos esetek lakossági aránya - közölte a Szeben megyei prefektusi hivatal.


A dél-erdélyi megyében kedden is a legmagasabb fertőzöttségi rátát mérték: 9 ezreléket.

Szeben megye települései közül a mindössze 54 lakost számláló Szentjánoshegy (Nucet) faluban a legmagasabb a fertőzöttségi arány: 37,04 ezrelék.

Másrészt viszont a megyének 56 települése van, ahol eddig még senkit nem diagnosztizáltak koronavírussal, és ugyanez a helyzet az ismert üdülőhelyen, Szebenjuharoson (Păltiniş) is.

A prefektúra tájékoztatása szerint kedden reggel 8-kor 516 személy volt kórházban, intenzív osztályon 24 felnőtt és 2 gyermek.

A Hargita megyei prefektusi hivatal szerint ugyankkor Székelyudvarhely fertőzöttségi indexe 3,28 ezrelékre csökkent. Az udvarhely.ro úgy tudja, az elmúlt 14 napban összesen 179 személy betegedett meg a városban.

Kórházi ellátásra jelenleg 128 személy szorul, akik közül tízet az intenzív terápiás osztályon látnak el, légzéstámogatásra nyolc páciensnek van szüksége.(agerpres, udvarhely.ro, hírszerk.)

Nyitókép: CDC/unsplash.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS