2021. február 25. csütörtökGéza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Johannis szerint nem kell lemondania a kormánynak a Piatra Neamț-i tragédia miatt. Azt is elmondta, miért nem

2020. november 17. 19:31, utolsó frissítés: 19:31

Az államfő kedd délutáni sajtótájékoztatóján, újságírói kérdésre elmondta: nem látja szükségesnek a kormány lemondását a kórháztűz miatt.


Klaus Johannis szerint a PNL-kormány még egy éve sincs hivatalban, ezért nem indokolt a teljes felelősséget rá hárítani. Hozzátette: a Piatra Neamț-i kórházban a „vörös bárók” (a PSD helyi erős emberei – a szerk. megj.) váltogatták egymás után az igazgatókat, kényük-kedvük szerint.

Az elnök úgy vélte, a liberális kormány jól kezelte az egészségügyi krízist, ráadásul olyan helyzetben vállalta az ország vezetését, amikor mások inkább „félreálltak és kommentáltak” mindössze.

Johannis kitért Nelu Tătaru nyilatkozatára is, aki arról beszélt, hogy „mindannyian hibásak vagyunk” a tragédia miatt. Az elnök úgy vélte, az egészségügyi miniszter „nem rágta meg eléggé a mondanivalóját”.

Az államfő arról is beszámolt, hogy folyamatosan egyeztetnek egy jövőbeni oltási kampányról, melynek részleteit és ütemtervét jövő héten hozzák majd nyilvánosságra. Annyit azonban elárult, hogy prioritást élveznek majd az egészségügyi dolgozók, a veszélyeztetett csoportokba tartozók, továbbá a tanügyben és az állambiztonsági szerveknél, illetve a szállítási szektorban és az energiaellátásban dolgozók.

Kijelentette: a december hatodikai parlamenti választásokra „nagyobb szükség van, mint valaha”, mivel ezt követően alakulhat egy olyan országos vezetés, melynek eléggé erős felhatalmazása van. Johannis szerint ugyanis például az egészégügyben mélyreható reformra van szükség, és többek között arra, hogy ismét az egészségügyi minisztérium vegye át az irányítást az ágazatban. (gandul.ro, hírszerk.)

Nyitókép: Klaus Johannis. Forrás: Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS