2020. november 24. keddEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kormányjavaslat a kulturális ipar állami támogatására

2020. november 18. 19:55, utolsó frissítés: 19:55

Javaslatcsomagot mutat be szerdai ülésén a kormány a kulturális ipar állami támogatási rendszerére vonatkozóan, amelynek kezdeti költségvetését 100 millió euróra becsülik - tájékoztatott Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes.


A támogatás kedvezményezettei a független kulturális ipar képviselői, a kulturális események, zenei fesztiválok szervezői, a könyvesboltok és a kiadók lesznek, akár civil szervezet, akár vállalkozás formájában fejtik ki tevékenységüket.

A kis összegű támogatás lehet fix összegű, 4000 eurós, vagy változó összegű, amelyet a 2019-ben eladott jegyek vagy könyvek értékesítéséből származó összeg alapján állapítanak meg. A vonatkoztatási összeg felső határa 800.000 euró minden kedvezményezett esetében.

A támogatás kérelmezőinek be kell iratkozniuk a kulturális ágazat nyilvántartásába (Registrul Sectorului Cultural) - tette hozzá Turcan.

A program kezdeti költségvetése százmillió euró, ez azonban még módosulhat a lehetséges kérelmezők előzetes feliratkozása alapján.(agerpres)

Nyitókép: Christin Hume/unsplash.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS