2020. november 28. szombatStefánia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ez az igazi szakmai gyakorlat? Az orvosis hallgatókat is vinnék dolgozni a kórházakba

2020. november 19. 09:05, utolsó frissítés: 09:18

Raed Arafat szerdán jelentette be, a kormány sürgősségi rendeletet fogad el arról, hogy az orvostanhallgatók is részt vehessenek a koronavírusos betegek kezelésében.


Az államtitkár elmondta, már felvették a kapcsolatot az egyetemekkel és még a rendelet érvénybe lépése előtt elkezdték a mozgósítást: az intézmények listát készítenek azokról az orvostanhallgatókról, akik terepre mennének. Arafat szerint, amint megjelenik a törvény, azonnal megkezdik a hallgatók beosztását.

Ludovic Orban úgy vélte, a hallgatók ezzel példát mutathatnak ebben a nehéz időszakban, lévén, bárki, aki segíthet ebben a „csatában”, annak csatlakoznia kell.

„Természetesen át kell gondolni a hallgatókkal való kommunikációt, jól meghatározott terv kell arra vonatkozóan, hogy milyen módon segíthetnek be a kórházi alkalmazottaknak” – mondta a miniszterelnök.

A rendelet szerint az intézkedés a negyed-, ötöd- és hatodéves hallgatókra vonatkozik az orvosin, valamint harmad- és negyedéves hallgatókra az asszisztensképző szakokon.

Az önkéntes munkát a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) koordinálja.(digi24, Agerpres, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS