2021. február 25. csütörtökGéza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A sepsiszentgyörgyi megyei sürgősségi kórházat is megbírságolták, mert nem volt tűzvédelmi engedélye

2020. november 19. 12:40, utolsó frissítés: 12:43

Az intézmény tízezer lejes bírságot kapott, mert nem volt tűzbiztonsági engedélye – mondta el egy online sajtótájékoztató során András–Nagy Róbert kórházigazgató.


Elmondása szerint a hatóságok főleg az intenzív terápiás osztály működését ellenőrizték.

Mint kiderült, az ellenőrök főként a járvány miatt kialakított különböző útvonalak (a koronavírus-fertőzöttek, fertőzésgyanúsak és a nem fertőzöttek számára elkülönített) tűzbiztonsági megvilágítás hiányát emelték ki. András-Nagy szerint ezt a problémát pótolniuk kell, hiszen jelen körülmények között nem ez volt a prioritásuk.

Elmagyarázta továbbá, hogy a tűzvédelmi engedély azért is hiányzik, mert nemrég számos felújításon esett át a kórház épülete, és rengeteg olyan követelmény van, amelyeknek még nem tudnak eleget tenni. Többek között például külön katasztrófavédelmi egységet kellene létrehoznia a kórháznak, tehát külön erre alkalmazni kellene szakembereket, viszont nincsenek erre irányuló tanfolyamok.

Ettől függetlenül, a kórház tűzvédelmi szempontból biztonságos, rendelkezésükre állnak a füst- és hőérzékelők, illetve más biztonsági berendezések is.

A kórházigazgató hozzátette, a jegyzőkönyben szereplő panaszok között az is szerepel, hogy nincs elég alkalmazottja a kórháznak. Ezzel a problémával már régóta szembesült a kórház vezetősége – tette hozzá. (stiripesurse.ro, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS