2021. január 16. szombatGusztáv
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egy felmérés szerint a lakosság nagy része országos szintű lezárásra számít a választások után

2020. november 20. 16:08, utolsó frissítés: 16:09

Egy friss felmérés szerint a lakosság többsége ellenezne egy olyan országos zárlatot, amelyet az áprilisi rendkívüli állapot idején rendeltek el a koronavírus-járvány miatt, ugyanakkor a megkérdezettek 60 százaléka arra számít, hogy a hatóságok el fogják rendelni az országos karantént, csak kivárják, amíg lezajlanak a december 6-i parlamenti választások.


Az Avangarde közvélemény-kutató intézet által november 15-17. között végzett, a román sajtó által pénteken részletezett telefonos felmérés szerint a válaszadók 54 százaléka ellenezné, 34 százaléka helyeselné az országos lezárást, a többiek nem tudtak állást foglalni.

Másfelől a felmérés résztvevőinek alig 13 százaléka vélekedett úgy, hogy a - választások elhalasztását ellenző, attól nagyobb parlamenti felhatalmazást remélő PNL-s kormány december 6-a után sem fog országos karantént elrendelni.

Arra a kérdésre, hogy vajon a román hatóságok érdekeik alapján manipulálják-e a járványügyi jelentéseket, a megkérdezettek 49 százaléka válaszolt igennel, 31 százalékuk pedig úgy vélte: az adatok valósak.

Az Avangarde arról is megkérdezte a felmérés résztvevőit, hogy beadatnák-e maguknak a koronavírus elleni oltást: erre 30 százalékuk mondott határozott igent, 36 százalékuk kivárná a vakcina beadatásával azt, hogy milyen hatással van azokra, akik megkapták, a megkérdezettek 25 százaléka pedig határozottan az oltás ellen foglalt állást. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS