2021. május 13. csütörtökSzervác, Imola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Vizsgálódik a diszkrimináció-ellenes tanács, miután Johannist Hitlerként ábrázolta a főváros volt PSD-s alpolgármestere

2020. november 21. 12:27, utolsó frissítés: 12:51

Vizsgálatot indít az országos diszkrimináció-ellenes tanács (CNCD) Aurelian Bădulescu Bukarest volt szociáldemokrata (PSD-s) alpolgármesterével szemben, aki pénteken egy olyan képet tett közzé a közösségi médiában, amelyen Klaus Johannis államfőt Hitlerként ábrázolja – közölte a G4media Asztalos Csaba CNCD-elnök szavaira hivatkozva.


Aurelian Bădulescu által megszerkesztett kép, amelyet a G4mediának sikerült a megsemmisítés előtt rögzítenieAurelian Bădulescu által megszerkesztett kép, amelyet a G4mediának sikerült a megsemmisítés előtt rögzítenie


Gabriela Firea volt főpolgármester „jobbkeze” azért posztolta a fotót, mert szerinte Johannis a „nemzeti identitás megsemmisítésének és a marxista internacionalizmus újjáéledésének doktrínája”. Aurelian Badulescu azonban Románia nemzeti szuverenitásában hisz, amelyet az alkotmány is rögzít. Ugyanakkor, a PSD-s alpolgármester összeesküvéselmélete szerint Klaus Johannis kiszolgáltatja az ország erőforrásait Angela Merkel Németország kancellárja és Emmanuel Macron Francia Köztársaság elnöke számára.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) reagált a történtekre, és "sürgetve" a PSD-t, hogy zárja ki Aurelian Bădulescut a pártból, és határolódjon el a Klaus Johannist ért „támadástól”, hisz az szerintük emberi méltóságában sértette Románia államfőjét. A G4media továbbá megjegyzi, nem ez az első eset, amikor a PSD vezetői közül Johannist Hitlerhez hasonlítják. Többek között sértő utalást tett az elnökre: Lia Olguța Vasilescu, Dariu Vâlcov, Șerban Nicolae is.

Azóta egyébként Aurelian Bădulescu letörölte az államelnököt Hitlerként ábrázoló fotót, az eredeti képet viszont megosztotta az említett szövegrészekkel együtt, amelyből a G4media is idéz. Visszakozásán kívül bocsánatkérésre utaló jelet nem mutat a Facebook-oldala.

𝐈𝐎𝐇𝐀𝐍𝐍𝐈𝐒𝐌𝐔𝐋 - 𝐓𝐎𝐓𝐔𝐋 𝐈𝐌𝐏𝐎𝐓𝐑𝐈𝐕𝐀 𝐑𝐎𝐌𝐀𝐍𝐈𝐋𝐎𝐑

Klaus Iohannis dorește întreaga putere. Calcă pe morți. Scrâșnește din dinți....

Közzétette: Aurelian Badulescu – 2020. november 20., péntek


(g4media/hírszerk.)

Nyitókép: g4media.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS