2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Felgyújtottak egy kutyát, bíróság előtt felelnek az elkövetők

2020. november 22. 21:52, utolsó frissítés: 22:05

A kegyetlenkedésről, illetve annak következményiről Marcel Vela belügyminiszter számolt be saját közösségi oldalán. Mint írja, a Buzău megyében elkövetett cselekmény áldozatát sikerült megmenteni és most jó kezekben van.


Akik nem ismernék a történetet, azoknak elmondom, hogy (az állat – a szerk. megj.) három, Zărnești községbeli kamasz borzalmas tettének lett az áldozata. Ezek acetont öntöttek a kutyára, majd felgyújtották, és hogy bemutassák „bravúros” tettüket, egy kisfilmet is közzétettek erről a közösségi médiában.

Az interneten megjelent képek alapján a Buzău Megyei Rendőrkapitánysg munkatársai azonosították a fiatal agresszorokat. Szerencsére, a kutyust ma megtalálták az elkövetők lakhelyén. A rendőrök magukhoz vették és átadták a Kola Kariola nevű állatvédő egyesületnek, ahol gondozni fogják.

Mindannyiunk kötelessége, hogy védjük az életet és ezeket az ártatlan lelkeket!

Az eset felderítése érdekében bűnvádi eljárás indult állatkínzás gyanújával. Mindig keményen fogok fellépni azokkal szemben, akik veszélyeztetik ezeket az ártatlan lényeket és kegyetlenül bánnak velük.

Azok a fiatalok, akik kegyetlenül bánnak az állatokkal, később az emberekkel szemben is követhetnek el erőszakos cselekményeket. És ezt nem csak erre az esetre értem.

Semmi szín alatt nem tűröm el az állatokkal szemben elkövetett visszaéléseket és az erőszakot. Épp ezért indítványoztam az Állatvédelmi Rendőrség megalakítását a belügyminisztérium keretében, melyet a kormány jóvá is hagyott
” – írta a tárcavezető.Nyitókép: Marcel Vela Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS