2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Oktatási minisztérium: a járványhelyzettől függ az iskolai tevékenységek további alakulása

2020. november 23. 17:25, utolsó frissítés: 17:25

A járványhelyzet alakulásának függvényében és az Országos Vészhelyzeti Bizottság határozatainak figyelembevételével fognak dönteni a hatóságok arról, hogy miként folytatódnak majd a tevékenységek a közoktatásban - szögezi le a tanügy-minisztérium.


A szaktárca hétfői közleményében hangsúlyozza, hogy a megyei tanfelügyelőségeknek kötelességük biztosítani a kellő erőforrásokat azon tanulók számára, akiknek nincs hozzáférésük a szükséges technológiai eszközökhöz és az internethez.

A minisztérium emlékeztet, hogy a 2020.11.8/5972-es számú miniszteri rendelet november 9-étől kezdődően 30 napra függesztette fel a jelenléti oktatást országszerte az óvodákban és iskolákban, amelyek így áttértek az online tanrendre.

Az oktatási tárca a járványhelyzet alakulásának függvényében, illetve az országos vészhelyzeti bizottság határozatainak figyelembe vételével dönt majd az oktatási tevékenység folytatásának módjáról, és e döntésről idejében tájékoztatja majd a közvéleményt - szögezi le a közlemény.(agerpres)

Nyitókép: Dids/ Pexels

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS