2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Akár éjfélig is szavazhatnak a választók december 6-án

2020. november 23. 18:10, utolsó frissítés: 18:10

Azok a választópolgárok, akik 21 órakor a szavazóhelyiségben tartózkodnak, vagy sorban állnak a szavazókörzet előtt, sorszámot kapnak és 23 óra 59 percig leadhatják voksukat a december 6-i parlamenti választáson - döntötte el hétfői ülésén a Központi Választási Iroda (BEC).


A procedúra értelmében a szavazás napján, 21 órakor a szavazókörzet választási irodája kijelöl két tagot, akik ellenőrzik, hogy a szavazóhelyiségnél állnak-e sorban olyan polgárok, akik szavazni akarnak. Amennyiben este kilenckor sem a szavazóhelyiségben, sem előtte nincsenek voksolásra váró állampolgárok, a bizottság két tagja ezt jegyzőkönyvben rögzíti, amelyet átad a szavazókörzet elnökének.

Amennyiben a szavazóhelyiségben és/vagy előtte este kilenckor szavazásra váró állampolgárok vannak, a két kijelölt bizottsági tag számba veszi ezeket, és a szavazókörzet ellenőrző pecsétjével ellátott sorszámot ad nekik. A sorban állók számát jegyzőkönyvben rögzítik. A bizottsági tagok gondoskodnak arról, hogy a megjelentek a sorszámuk szerint élhessenek szavazati jogukkal.

Az este kilenc után szavazó polgárok szavazás előtt átadják sorszámukat a szavazóbizottságnak - részletezi a BEC.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS