2021. január 25. hétfőPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szatmárnémetiben már 8,9 ezreléknél tart a fertőzöttségi ráta; lassan megtelnek a kórházak

2020. november 24. 14:32, utolsó frissítés: 14:32

Csütörtök óta vesztegzár alatt áll Szatmárnémeti, a fertőzési szint azonban tovább nőtt a városban és a megyében is. Amíg Szatmárnémetiben 8,9 ezrelékre nőtt, addig megyei szinten 4,99-en áll a fertőzöttségi ráta - írja a Szatmár.ro Radu Bud prefektusra hivatkozva.


A Szatmár megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője a helyi lap szerint, arra hívta fel a figyelmet, hogy a szatmári kórházak lassan maximális befogadóképességük végéhez érnek és már csak azokat a betegeket tudják beutalni, akik súlyos tüneteket produkálnak. A Szatmár megyei DSP így abban bízik, hogy a szigorított intézkedések mielőbb meghozzák a kellő eredményt és a fertőzöttek száma csökkenni fog.

A belügyi szervek és a prefektus öt napot kiértékelő beszámolójából kiderült, a szatmáriak többségében betartják a járvány csökkentése érdekében meghozott szigorított intézkedéseket, mint többek között a maszkhasználat, lakhelyelhagyási nyilatkozat használata szükség esetén. A szigorítások mellett a kiadott pénzbírságok száma is csökkent, noha ezt befolyásolja, az, hogy a hatóságok állítólag főleg figyelmeztetéssel próbálják fenntartani a rendet. (szatmar.ro/hírszerk.)

Nyitókép forrása: szatmári önkormányzat

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS