2021. január 25. hétfőPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bezárják a temesvári állatkertet, miután egy szarvasról készült kép sokakat felháborított

2020. november 24. 18:31, utolsó frissítés: 18:34

Dominic Fritz, Temesvár újonnan megválasztott német polgármestere kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy úgy határozott, bezárja a városi állatkertet, amíg az nem biztosít az állatok számára normális körülményeket. A döntés azután hozta meg, hogy egy szarvasról készült kép a világhálón sokakat felháborított.


‼️‼️‼️ Rugam sesizari catre
Dsv Timisoara office-timis@ansvsa.ro
Igp Timisoara...

Közzétette: Kola Kariola – 2020. november 22., vasárnap


Dominic Fritz azt szeretné ezzel elérni azon kívül, hogy az állatok nem szenvednek a képen látható szarvashoz hasonlóan, aki láthatóan alultáplált, hogy a bezárás idején az állatkertet beruházásokkal fejlesszék és továbbá edukatív jelleggel működhessen. Ez azt jelentené, hogy a gyerekeknek (és talán a felnőtteknek is) megadatna az a lehetőség, hogy az állatokkal való bánásmódról és a különböző állatkerti fajták jellemzőiről tanulhassanak.

Mint mondta, az állatkertet Európai szintre szeretné felfejleszteni, ahol első sorban nem a szórakoztatás, hanem a természetvédelemre való oktatás, nevelésre fektetnék a hangsúlyt. Hozzátette, eddig nem szakmai alapokon történt az állatkert fejlesztése, ezért történhetett meg az, hogy a közösségi médiában a szarvasról megjelenhettek azok a felháborító képek. (hírszerk./digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS