2021. január 25. hétfőPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A suceavai megyei kórház átmenetileg nem fogad több beteget mobilegységében

2020. november 24. 19:47, utolsó frissítés: 20:08

A Suceava Megyei Sürgősségi Kórház (SJU) fertőző osztályához tartozó mobilegységben a betegeket már nem fogadják, mert a helyiségben szükséges minimális hőmérsékletet nem tudják biztosítani - tájékoztatta AGERPRES hírügynökséget kedden közleményében kórház vezetése. Azaz: elromlott a fűtés. A mobil egység kifejezés egy olyan guruló intenzív osztályt jelent, ahova azokat a covidos betegeket helyezik el, akik már nem férnek az épületben található, súlyos betegeket ellátó osztályra.


A SJU Suceava vezetése azért döntött úgy, hogy nem fogad további betegeket a mobilegységben, mert a fűtés ellátásával kapcsolatos problémákat nem tudják orvosolni egyik napról a másikra. November 21-én (szombaton)történt a technikai hiba a fűtési rendszerben, ami a belső tér hőmérsékletének csökkenéséhez vezetett, így a megfelelő és állandó hőmérsékletet nem lehetett biztosítani. Lélegeztetőgépen lévő, súlyos állapotó betegek esetében nem éppen ideális helyzet.

Ilyen körülmények között a kórház vezetősége úgy ítélte meg, hogy a betegek biztonsága érdekében áthelyezi őket a fertőző osztályra, és elkezdi a fűtési rendszer javítását célzó munkálatokat. November 23-án, hétfőn a gyártó cég képviselője megjelent a helyszínen, és biztosította az intézményt arról, hogy a feltárt műszaki problémák a gyártó cég a lehető leghamarabb orvosolja. (agerpres/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS