2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egy kórházban már nem is a folyosón, hanem sátrakban kellett elhelyezzék a betegeket

2020. november 25. 14:46, utolsó frissítés: 15:41

Egyre több olyan kép lát napvilágot Romániában, amelyek a kórházak telítettségéről és az egészségügyi rendszer összeomlásáról árulkodnak.


A reggel a folyosóra költöztetett betegekről számolt be a Transindex, most azonban olyan esetek láthatóak a Digi24 képkockáin, amelyek még ennél nagyobb kényszerhelyzetről tanúskodnak. A bukaresti Sf. Pantelimon kórház betegeit ugyanis nem a folyosóra, hanem a kórház mellett felhúzott sátrakba kellett elhelyeznie az egészségügyi személyzetnek, amelyeket hőágyúval próbálnak kimelegíteni. Ágyak helyett pedig hordágyakon fekszenek a koronavírusos fertőzöttek.

Forrás: Digi24 képernyőfotóForrás: Digi24 képernyőfotó


A Digi24-hez eljuttatott képsorok beküldőjének két napig kellett hordágyon feküdnie, de nem bírta tovább, így családja kellett egy matracot küldjön számára.

Mindeközben a járványhelyzet második hulláma nem kíméli Romániát és a koronavírusos betegeket sem. Az esetszámok szerdán ismét megközelítették a tízezret. Klaus Johannis államfő pedig továbbra is a szociáldemokratákat hibáztatja a választások előtt, mert szerinte a járvány felkészületlenül érte az országot. A kérdés csak az, hogy a járvány második hulláma Romániát érte váratlanul, vagy inkább a kormányt. (hírszerk./digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS