2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Halottnak hitték, feltámadt, most mégis temetik a 76 éves bihari nőt

2020. november 26. 15:53, utolsó frissítés: 2020. november 27. 13:49

Meghalt a kórházban az az idős nő, akiről múlt csütörtökön egy rendőr tévesen állapította meg, hogy meghalt, és magára hagyta a földön fekve a hideg lakásban - írta a Bihoreanul.


Mint megírtuk, a Bihar megyei Beznea faluban egy 76 éves egyedül élő nőhöz rendőrt hívtak szomszédjai, mivel már több napja nem látták. A házhoz kiérkező rendőr az idős nőt a padlón fekve, arccal lefelé találta, akit miután megfordított, állítólag ellenőrizte a pulzusát, és mivel életjelet nem mutatott, azt hitte, hogy meghalt. Az orvos azonban aznap nem jött ki, hogy ellenőrizze, az idős nő valóban elhunyt-e. A rendőr értesítette a családot, akik csak másnap érkeztek meg a házhoz és csak akkor vették észre, hogy a nő életben van, amikor koporsóba akarták tenni. Mindaddig a nő a hideg földön feküdt.

A családtagok mentőt hívtak, így a nőt a kihűléshez közeli állapotban a megyei kórház intenzív osztályára szállították. Liciniu Venter a megyei mentőszolgálat vezetője szerint ekkor a beteg állapota stabil volt, tudatánál volt, viszont oxigénmaszkra volt szüksége. Lucia Daina, a Nagyvárad Megyei Klinikai Kórház orvos igazgatója csütörtökön a Bihoreanulnak elmondta, az idős nő szerdán már jobban érezte magát, szóba jött az is, hogy kiengedik a kórházból. Szerda este viszont hirtelen szívmegállás következett be a betegnél, nem tudták újraéleszteni az orvosok. 19.45-kor így újra halottnak nyilvánították.

Ioana Lascau a Bihar megyei rendőrség sajtószóvivője korábban azt nyilatkozta, vizsgálat indult gondatlanság gyanújával.

Az ügyet azóta a Nagyváradi Fellebbviteli Bíróság ügyészsége vette át. A rendőrt vád alá helyezték. Az ügyészség jelenleg vizsgálódik, és elrendelte a rendőr ellen a büntetőeljárás megindítását. (bihoreanul/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS