2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kolozs megyében szociális szolgálat létesül a családon belüli erőszak áldozatai számára

2020. november 26. 18:46, utolsó frissítés: 2020. november 27. 18:23

A Kolozs Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság keretében megyei szociális szolgálatot létesítenek a családon belüli erőszak áldozatai számára, erről döntött csütörtökön a Kolozs megyei képviselő-testület.


Jelenleg egy sürgősségi fogadó központ is ki van alakítva a megyében a családon belüli erőszak áldozatai részére.

Az Európai Szociális Alapból finanszírozott Vénusz nevezetű program célja a családon belüli erőszak megelőzése és visszaszorítása a meglévő szociális szolgáltatások és intézkedések fejlesztése révén országszerte, illetve védett lakásokból álló nemzeti innovatív hálózat létrehozása. A projekt összértéke 51 millió lej és lebonyolítói a Nemek Közti Esélyegyenlőségi Ügynökség, a megyei tanácsok és a szociális és gyermekvédelmi igazgatóságok.

„A szociális szolgálat hiánypótló és valódi segítség a családi erőszak elől menekülő nők és gyermekeik számára, egy konkrét lépés az áldozatok megsegítése érdekében. Nagy szükség van az ilyen intézkedésekre, örvendek, hogy Oláh Emese és a kolozsvári önkormányzat kezdeményezése mellé a Kolozs Megyei Tanács is felsorakozott.” – mondta el Rés Éva megyei tanácsos. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS