2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Újabb támogatásokat kapnak kolozsvári egészségügyi intézmények; a belvárost is felújítanák

2020. november 27. 15:53, utolsó frissítés: 15:53

Több kolozsvári kórház is támogatásban részesül a járványhelyzet miatt:


- a Kolozsvári Szívkórház 219 lejben részesül MR-alkalmas anesztézia munkaállomás beszerzésére,
- a Belgyógyászati Kórházat pedig 400 ezer lejjel támogatja az önkormányzat, a pénzt védőfelszerelés és fertőtlenítőszerek beszerzésére fordíthatják.
- A Járványkórház összesen 300 ezer lejt kap a városkasszából orvosi diagnosztikai felvételtároló, elektroenkefalogramm és poliszomográfiai vizsgálat készítéséhet szükséges videóberendezés-rendszer, autorefraktométer és UVC-fénnyel fertőtlenítő robot beszerzésére.

Oláh Emese alpolgármester elmondta, annak ellenére, hogy a kolozsvári kórházak közül csak a Clujana a városé, az önkormányzat mindeniknek segít, a járvány kitörése óta szinte havonta kaptak a kórházak támogatást.

Átfogó felújításokat tervez az önkormányzat Kolozsvár belvárosában

Európai alapok felhasználásával újítaná fel Kolozsvár önkormányzata a belvárost átszelő utakat és a környező közterületeket. Az uniós alapok lehívása érdekében együttműködési szerződés megkötését indítványozza az Északnyugati Regionális Fejlesztési Ügynökséggel.

Pénteki ülésén a helyi tanács közel egymillió eurós önrészt különített el a projektek azon költségeire, amelyek az EU-s alapokból nem fedezhetőek.

A tervezett felújítások:
- a Mărăşti-térre és környékére (a Magyar/B-dul 21 decembrie 1989 utca egy részére, a Szamosfalvi/Aurel Vlaicu út egy szakaszára, a Téglás/Fabricii utca egy szakaszára, a Könyvtár sétányra és környékére),
- illetve a Mócok/Calea Moţilor utcára és környékére (Monostori/Calea Mănăştur útra, Villamosmű/Uzinei Electrice utcára, Szélső/Mărginaşă utcára) vonatkoznak.

A projektek továbbá az I.L. Caragiale parkra és a Báthori/Octavian Petrovici utcára is kiterjednek. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS