2021. március 6. szombatLeonóra, Inez
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Döntött a BEC arról, hogyan menedzseli le a karanténban levők szavazását

2020. november 30. 09:49, utolsó frissítés: 09:49

A Központi Választási Iroda (BEC) vasárnap ülésezett, és döntéseket hozott q december 6-i választásokkal kapcsolatban, pontosabban azokra vonatkozóan, akik a koronavírus-járvány miatt karanténban vagy elkülönítésben vannak, és mozgóurnát igényelnének - írja az Agerpres.


A döntés szerint legkésőbb a választás előtt napig meg fogják kapni a választókerületek azon személyek listáját, akik nem mehetnek személyesen leadni a voksukat, az erről szóló határozatot is hozzá kell tenni a listához.

A választókerületeknek pedig ezek alapján ki kell nyomtatniuk a mozgóurna kérelmezéséről szóló űrlapot, és el kell juttatniuk azokat a DSP által kiadott iratokkal együtt a prefektusi hivatal révén legkésőbb december 6-án reggel 10 óráig a szavazókörzeteknek.

A BEC egy másik határozata értelmében a szavazófülkékben tilos a fénykepezőgépek, kamerák, kamerákkal ellátott mobiltelefonok használata.

A szavazókörzet elnökének kötelessége meghozni minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a szavazás jó körülmények között folyjon le.

A szavazókörzetek környékén tilos az alkoholos italok fogyasztása és árusítása - szögezi le a BEC egy másik döntése. (agerpres/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS