2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Felakasztotta magát egy koronavírusos beteg a galaci kórházban

2020. december 03. 16:50, utolsó frissítés: 19:15

Egy 68 éves beteg felakasztotta magát csütörtökön a galaci sürgősségi kórház intenzív osztályán, ahol covid-betegeket ápolnak - tájékoztat a Galac megyei rendőrfelügyelőség jelentése nyomán az Agerpres.


Az idézett forrás szerint a 68 éves férfit felakasztva találták a kórteremben, az újraélesztési manővereket végző egészségügyi személyzet nem tudta megmenteni. A rendőrség gondatlanság miatt emberölés gyanúja miatt kivizsgálást rendelt el az esetet tisztázandó.

„A 112-es segélyhívó számra hajnali hat órakor érkezett a telefonhívás a megyei kórház sürgősségi osztályáról. Az intenzív terápiás részleg ügyeletes orvosa bejelentette, hogy felakasztva találtak egy 68 éves férfit. Újraélesztési manővereket hajtottak végre, de sikertelenül. A rendőrség a helyszínre sietett, elvégezték az első ellenőrzéseket, és kivizsgálást rendeltek el gondatlanság okozta haláleset miatt "- mondta Gabriela Costin, a rendőrfelügyelőség szóvivője.(agerpres)(agerpres)

A kórház vezetője, Alina Valentina Dobrea bejelentette, hogy a férfit november 17-én utalták a kórházba, kedvezően alakult a betegség lefolyása, és csütörtökön át akarták helyezni az intenzív osztályról egy másik covid-kórházba. Az éjszaka, miután fölfedezték az öngyilkossági kísérletet, a még életjeleket mutató beteget az egészségügyi személyzet megpróbálta újraéleszteni, azonban azonnal 100 percen keresztül végzett manővereknek nem volt eredményük, a beteg elhunyt.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS