2021. március 6. szombatLeonóra, Inez
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

8 millió maszkkal és 3 millió pár kesztyűvel készül a rendőrség a szavazás napjára

2020. december 03. 18:29, utolsó frissítés: 18:30

Annak érdekében, hogy az egészségügyi óvintézkedéseket be lehessen tartani a voksolási folyamat során, a belügyminisztérium több mint 8.200.000 egészségügyi védőmaszkot, 3.300.000-nél több egyszeri használatú kesztyűt és 50 ezer liter kézfertőtlenítőt osztott szét a prefektusi hivataloknak a december 6-án esedékes parlamenti választásokra - írja az Agerpres, Marcel Vela tárcavezető nyilatkozata nyomán.


A belügyminiszter szerint a hatóságok napirenden vannak a választások előkészületeivel, és nem merültek fel olyan akadályok, amelyek gátolnák a szervezést.

A szavazókörzetek elnökei időben meg fogják kapni a prefektusi hivataloktól a voksoláshoz szükséges anyagokat, és a belügyminisztériumi struktúrák biztosítani fogják a 18.802 szavazókörzet védelmét, a választások napján pedig több mint 40 ezer belügyi alkalmazott lesz szolgálatban.

A belügyi struktúrák a választási kampány folyamán is biztosították a közrendet, és ez a biztonságos légkör a parlamenti választások alatt végig fennmarad - ígérte Vela. ((agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS