2024. április 14. vasárnapTibor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lemondott Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke

2020. december 10. 18:19, utolsó frissítés: 19:55

Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke december 10-én, csütörtökön koraeste a szervezet Facebook oldalán jelentette be, hogy visszadja ügyvezető elnöki megbizatását.


„Nehéz két éven és négy sikeres választáson vagyunk túl, utóbbiért köszönettel tartozom kollégáimnak és önkénteseinknek, akik végigküzdötték ezt az időszakot” – kezdte lemondó beszédét az ügyvezető elnök.

Porcsalmi Bálint elmondása szerint 2017-ben két évre vállalta az RMDSZ ügyvezető elnöki mandátumát, az EP-választásokat követően a szövetségi elnök felkérésére folytatta a megbízatást.

„Akkor abban állapodtunk meg, hogy a 2020-as parlamenti választások után abbahagyom ezt a munkát. Így az ügyvezetői teendők mellett irányítottam tavaly az elnökválasztási, idén az önkormányzati, majd a parlamenti választási kampányokat is. December 6-án a vállalt feladatom véget ért: a terveimnek megfelelően, a kormányalakítási tárgyalások után visszaadom ügyvezető elnöki megbízatásom” – írta Facebookon Porcsalmi. Hozzátette, köszöni a Szövetségnek a bizalmat és a lehetőséget. Büszke munkatársaira, ahogyan a közösen elért eredményeikre is.

Porcsalmi Bálint 2017 januárja óta látta el az ügyvezető elnöki teendőket.

A politológus végzettségű Porcsalmi 2001-től viselt tisztségeket az RMDSZ-ben, 2005 és 2007 között Nagy Zsolt távközlési és informatikai miniszter kabinetfőnöke, 2007-ben a Távközlési és Információs Technológiai Minisztérium államtitkára, majd Kelemen Hunor kulturális miniszter kabinetfőnöke volt. Ezt követően az amerikai International Republican Institute trénereként tartott előadásokat, képzéseket politikai kommunikáció, szervezetépítés és kampányszervezés témakörben.
(hírszerk./mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS