2021. január 25. hétfőPál
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Maszkabál a parlamentben: az AUR-os szenátor orvosi felmentése érvénytelen, mégiscsak maszkot kell tennie

2020. december 22. 11:10, utolsó frissítés: 11:12

A Közegészségügyi Igazgatóság közölte, hogy érvénytelen Diana Șoșoacă AUR-os szenátor orvosi igazolása, amelyre hivatkozva a parlament újdonsült tagja már a törvényhozó testület megalakuló ülésén megtagadta a maszkviselést.


Amint arról beszámoltunk, az AUR Iasi megyei szenátora tegnap maszk nélkül sétált be a parlamentbe, és élő videóban mutatta meg követőinek az épületet. Amikor felelősségre vonták, akkor orvosi igazolással bizonyította, hogy ő nem viselhet maszkot. Az ügyben a miniszterelnök is nyilatkozott és a szenátort a testület munkaorvosához irányították. Șoșoacă feljelentéssel fenyegetőzik a személyiségi jogainak megsértése miatt.

A DSP azonban közölte, a 874/2020-es kormányrendelet értelmében csakis a munkaorvos állíthat ki megfelelő igazolást, a háziorvostól kapott felmentés nem érvényes.

Șoșoacă családorvosi igazolása arra hivatkozott, hogy a szenátornak olyan betegségei vannak, amelyek miatt légzési nehézségei vannak, ezért a maszkviselés veszélyes számára. A DSP szerint ezt a szenátus munkaorvosának is meg kell állapítania, és amíg nem kapja meg az új szakvéleményt, az AUR szenátorának maszkot kell viselnie, akárcsak bárki másnak.Az AUR szenátora Facebook-videóban közölte, hogy feljelentést tesz a szenátus tagjai, az egészségügyi minisztérium és a DSP ellen, mert igazolását összes személyes adatával és a betegségei kódjával együtt eljuttatták a sajtóhoz, ezzel megsértve a személyes jogait. Șoșoacă azt is követeli, hogy az összes képviselő és szenátor védőmaszkját ellenőrizzék le, hogy valóban megfelelnek-e az egészségügyi előírásoknak, ugyanakkor pedig kijelentette, hogy ha jelentkezik az újabb orvosi vizsgálaton maszk nélkül fog menni, hogy mindenkit megfertőzzön... hazafias érzelmekkel. (mediafax/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS