2021. április 22. csütörtökCsilla, Noémi
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Teodosie érsek a karantén ellenére zsúfolt vallási szertartást szervezett, és egyetlen kanálból áldoztatott

2020. december 25. 14:00, utolsó frissítés: 18:06

Több száz ember gyúródott be a konstancai ortodox katedrálisba, ahol a járványügyi intézkedések megszegéséről elhíresült Teodosie érsek tartotta a pénteki karácsonyi vallásos szertartást – számolt be a dcnews.ro.


A román sajtó értesülései szerint a szertartás elején az emberek betartották a kötelező távolságtartást, ellenben a szertartás végén hirtelen nagyon sokan benyomultak a katedrálisba, a járványügyi intézkedéseket megsértő zsúfoltságot idézve elő – derül ki az Antena 3 helyszíni felvételeiről.

A helyszínen jelen van a csendőrség és a rendőrség is, viszont a szertartást nem szakították félbe, ugyanakkor vélhetőleg a vallási rítus befejezésével igazoltatni fognak, ugyanis Konstanca városában jelenleg karantén van érvényben, így mindenkinél saját felelősségére kitöltött nyilatkozat kell legyen, amivel a polgárok indokolják az otthonuk elhagyását.

Teodosie érsek – aki a határozott tiltás ellenére megtartotta a Szent András-napi búcsút – a pénteki szertartás végén ismét ugyanazzal a kanállal végezte az áldoztatást, ami belátható módon újabb felháborodást fog okozni a világjárvány közepette. (dcnews.ro, hírszerk.)
Nyitókép: Antena3 képernyőmentés, via dcnews.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS