2021. július 31. szombatOszkár
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hétfőtől már fel lehet iratkozni koronavírus elleni oltásra

2020. december 28. 15:41, utolsó frissítés: 15:42

Üzembe helyezték a COVID-19 elleni oltásra jelentkezők elektronikus platformját - közölte az oltási kampányt koordináló országos bizottság az AGERPRES hírügynökséggel.


Az országos immunizációs stratégia értelmében hétfőtől az első szakaszban oltásra jogosult személyek iratkozhatnak fel, vagyis az egészségügyi alkalmazottak és a szociális gondozók.

Ezt követően a második szakaszban oltásra jogosultak is jelentkezhetnek, vagyis a veszélyeztetett személyek, illetve azok, akik kulcsfontosságú ágazatokban dolgoznak.

A harmadik szakaszban a lakosság minden további tagja jelentkezhet oltásra.

A feliratkozás megkönnyíti és gördülékenyebbé teszi az immunizáció lebonyolítását - nyomatékosítja a közlemény.

A feliratkozás lépései a következők: ezen a felületen létrehozunk egy saját fiókot az azonosítási adatok és telefonszám alapján. A fiók révén jut tudomásunkra az oltási központ, ahol be fognak oltani, és az első, valamint a második beoltás dátuma. A beütemezéskor a platform létrehoz egy dokumentumot, amely alapján a kijelölt időben jelentkezni lehet az oltási központban.

Az oltási központ szűrővizsgálati részlegén érvényesítik majd az előjegyzést a dokumentumon lévő QR-kód beolvasása vagy a személyazonossági igazolvány alapján.(agerpres)

Photo by Bicanski on Pixnio

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS