2021. április 20. keddTivadar
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Eddig több mint 25 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be országosan

2021. január 05. 12:40, utolsó frissítés: 12:40

Eddig mintegy 25 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be országosan, ma reggel 9-kor Valeriu Gheorghiță katonaorvos, az oltáskampány koordinátora is megkapta a vakcinát. A következő periódusban mindenkihez eljuttatjuk az oltást, akinek arra a legnagyobb szüksége van - mondta a katonaorvos. Itt az ideje, hogy csökkentsük a világjárvány negatív hatásait, az emberéletek elvesztését, a családi tragédiákat - tette hozzá.


"Megkaptam ma az első oltást. Hónapok óta várok kollégáimmal együtt erre a pillanatra, egy olyan oltás megjelenésére, amely minden biztonsági, minőségi és hatékonysági követelménynek eleget tesz. (...) Az oltás jelenti a biztos, hatékony és gyors orvosi megoldást ahhoz, hogy együtt és csakis együtt lehetővé tegyük, hogy az életünk visszatérjen a normális kerékvágásba" - mondta Gheorghiţă, miután az oltást megkapta.Gheorghiţă szerint az oltási folyamat rendben zajlott, minden nagyon jól elő van készítve és meg van szervezve az egészségügyi felméréstől az epidemiológiai kérdőíven át az oltás beadásáig és az azt kövező 15 perces várakozási idő biztosításáig.

Az oltáskampány hétfőtől az ország 370 oltásközpontjának 90%-ában zajlik, a hatóságok azt szeretnék, ha elérnék az átlag napi 20 ezer beoltottat. Eddig összesen hétfő esti adatok szerint 25.508 személyt oltottak be, 47 esetben jelentkeztek kisebb mellékhatások. (agerpres, hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS